Followers

Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu : Dengan mengingati Allah hati akan jadi tenang - Ar-Raad 28.

Salam Persaudaraan dari ambo...email cikgunikmie@gmail.com

Carian dalam Blog ini

21 July 2010

Identiti mangsa bunuh di Machang dikenal pasti

Identiti mangsa bunuh di Machang dikenal pasti

21/07/2010 6:39pm

MACHANG 21 Julai - Polis mengenal pasti identiti mayat seorang gadis, yang dibunuh dengan kejam di Sungai Bagan di Pulai Chondong di sini semalam, sebagai Ilya Nabilah Rosnata, 19, yang berasal dari Kampung Pendek, Kota Baharu.

Ketua Polis Daerah Machang, DSP Che Malek Bedot berkata, identiti mayat itu dikenal pasti apabila keluarga mangsa membuat pengecaman di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di Kota Baharu, hari ini.

"Sebelum kejadian, Ilya Nabilah telah hilang dari rumah keluarganya di kampung tersebut sejak Jumaat lepas dan satu laporan polis telah dibuat oleh keluarganya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mayat mangsa yang dipercayai dibunuh dijumpai diikat pada sebatang pokok di tebing sungai itu oleh penduduk kampung dalam keadaan bogel selain terdapat kesan tikaman di dada, tengah hari semalam.

Che Malek berkata ibu mangsa mengesahkan ia sebagai Ilya (anaknya) dan telah diserahkan kepada keluarga terbabit untuk dikebumikan selepas bedah siasat selesai dijalankan petang ini. - Bernama

No comments: